Főoldal / Torták / Datolyakrémes torta

Datolyakrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Datolyakrémes torta

Datolyakrémes torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 deka kimagozott datolya apróra összevagdalva
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • 20 deka darált mandula
  • 5 tojás fehérje
  • csipet só
  • 15 deka porcukor

Grillázs krém:

  • 20 deka cukor
  • 10 deka darált mandula

Krémje:

  • 3 kanál főzött kávé
  • 1 deci víz
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 5 tojás sárgája
  • 25 deka margarin
  • sárgabarack lekvár

A torta bevonásához:

  • Fondant
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítem a grillázst: A cukrot megolvasztom, és a darált mandulát beleszórom, vajazott tepsibe öntöm, amikor kihűlt apróra összetöröm.

Elkészítem a tortalapot: A tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, beleszórom a mandulát, a datolyát és a morzsát.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180fokon megsütöm. Ha kisült 3 lapot vágok belőle.

Elkészítem a krémet: A margarin kivételével, a többi anyagot gőz fölött besűrítem. Ha kihűlt a margarinnal és a grillázzsal összekeverem.

A tészta alsó lapját megkenem 2 kanál lekvárral, és rákenem a krémet.

A többi lappal is ugyanaz az eljárás.

Fondant-al bevonom a tortát.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére