Főoldal / Sertés ételek / Darált hús uborkával rántva

Darált hús uborkával rántva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Darált hús uborkával rántva

Darált hús uborkával rántva

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés darált hús
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg savanyú uborka
  • bors

A panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az uborkát hosszában négy felé vágjuk és apróra feldaraboljuk. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A darált húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, az uborkát, a sajtot és alaposan összedolgozzuk.

A húsos masszából golyókat formázunk és vékonyabbra ellapogatjuk.
Az elkészített formákat lisztbe,tojásba majd zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
Forró olajban kisütjük.

Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére