Főoldal / Vegetáriánus / Cukkiniszuflé

Cukkiniszuflé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkiniszuflé

Cukkiniszuflé

Hozzávalók:

  • 17 dkg cukkini
  • 0,5 dl tej
  • 1,5 dkg vaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 4 dkg sajt (pl. eidami, parmezán..)
  • 1 db újhagyma
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors

A formák kenéséhez:

  • vaj

A szóráshoz:

  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízbe főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett, addig pirítsuk hogy világos színű maradjon. (vigyázzunk nehogy megbarnuljon) Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára.

Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett, rotyogtassuk három percig.

Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot, és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét. (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni)

Tipp / megjegyzés:
Ezt a sós szuflét tálalhatjuk előételként, vagy nagy melegben édesség helyett desszertként is.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére