Főoldal / Tészta ételek / Cukkinis tojásos tészta

Cukkinis tojásos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis tojásos tészta

Cukkinis tojásos tészta

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű cukkini
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg tészta (spagetti, v. házi metélt)
  • sajtmártás
  • 3-4 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • olívaolaj

Sajtmártás hozzávalói:

  • 15 dkg edami sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 ek liszt
  • 3 dl tej
  • őrölt bors
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd enyhén sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután alaposan nyomkodjuk ki a levét.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár perc alatt, pároljuk puhára. (figyeljünk, nehogy nagyon szétfőjön a cukkini, inkább kicsit roppanós maradjon)

A sajtmártáshoz egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk világos zsemleszínűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, apránként öntsük hozzá a tejet, és kézi habverővel keverjük simára.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Kevergetve forraljuk ki, és pár perc alatt főzzük sima szósszá.

A tésztát enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd szűrjük, és öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le.

Egy tálba tegyük bele a puhára párolt cukkinit, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután keverjük hozzá a sajtszószt, majd az alaposan lecsepegtetett tésztát. Végül üssük fel a tojásokat egy tányérba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután a felvert tojásokat is keverjük a cukkinis-tésztás-szószos masszához.

Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a masszát. Ezután a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. (a tetejéről a reszelt sajt el is hagyható)

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt vágjuk ízlés szerint cikkekre, majd így kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (231 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére