Főoldal / Levesek / Cukkinikrémleves sült zöldségekkel

Cukkinikrémleves sült zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinikrémleves sült zöldségekkel

Cukkinikrémleves sült zöldségekkel

Hozzávalók:

A levesbetéthez:

  • 3 db vékony cukkini
  • 4 db sárgarépa
  • kevés (olíva)olaj
  • 3-4 szelet aszalt, fűszeres olívaolajban pácolt paradicsom
  • színes bors

A leveshez:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kg cukkini
  • 1 evőkanállal a paradicsom olajából (bármilyen olaj jó)
  • 2 evőkanál vaj
  • kakukkfű
  • szurokfű (oregano)
  • bazsalikom
  • színes bors
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit felkarikázzuk.
A felkockázott hagymát, a vaj és olaj keverékén sóval megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, a felaprított zöldfűszereket és őrölünk rá borsot.Hagyjuk párolódni.

Kicsit később felöntjük annyi vízzel, ami bőséggel ellepte és puhára főzzük.Botmixerrel pépesítjük, azután visszatesszük a tűzre.Ízlés szerint megsózzuk.
A forró levesből kimerünk egy merőkanálnyit, elkeverjük a tejszínnel, majd visszaöntjük a levesbe és újra felforraljuk.

A leves főzése közben a levesbetéthez valókat felkarikázzuk, betesszük egy tepsibe, beolajozott kézzel átkeverjük, és grillsütő funkcióban színesre pirítjuk.

A kész zöldségek közé keverjük a felkockázott aszalt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk.

A levest forrón, a sült zöldségekkel tálaljuk.

Nagyon szép lett és nem kevésbé finom.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére