Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csörögefánk Györgyi konyhájából

Csörögefánk Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csörögefánk Györgyi konyhájából

Csörögefánk Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • kevés só
  • 1 evőkanál rum

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk, majd fél órát pihentetjük.

Újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk belőle, és a közepét behasítjuk.

Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Jól lecsöpögtetjük, papírszalvétára szedjük, és porcukorral megszórva, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére