Főoldal / Levesek / Csontleves grízgaluskával

Csontleves grízgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csontleves grízgaluskával

Csontleves grízgaluskával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg húsos marhacsont 
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db kicsi zeller 
  • zeller levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldparika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 tk szemes bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál gríz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba teszem, hozzáadom a hagymát, szemes borsot, felöntöm vízzel, sózom.

Egy óra lassú főzés után leszedem a habját, majd beleteszem a feldarabolt zöldségeket, és tovább főzöm még egy órát.

Közben elkészítem a daragaluskát, és némi pihentetés után a levesbe szaggatom.

Tálaláskor szórok a levesbe chilit.

Tipp / megjegyzés:
Ez a leves  nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó, tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére