Főoldal / Torták / Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel 4

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 23 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg natúr krémtúró (pl: Lidl)
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 6 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 0,5 dl víz

A csoki ganache hoz:

  • 150 dkg étcsokoládé
  • 150 ml tejszín

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • eper szemek (vagy ízlés szerint más gyümölcs)
  • csoki forgács / csoki dara
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Beleszitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap kihűl, elkészítjük a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt tortalapot vegyük ki a formából és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vágjuk fel 3 vékony lapba, majd az alsó lapot helyezzük vissza a tortaforma aljába.
Simítsuk rá a túrós krém felét, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba, hogy gyorsan megdermedjen.
Vegyük ki, tegyük rá a középső lapot, majd simítsuk rá a krém másik felét, és ismét tegyük 10 percre a fagyasztóba.
Vegyük ki, tegyük rá a felső lapot és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokiganache-t.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanállal sima fényes krémmé keverjük.

A tortát vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát a csoki mázzal.
Ízlés szerint felvert tejszínnel, eperrel, csoki darával díszítsük, majd fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Tipp / megjegyzés:
Ha felszeletelt gyümölcsöt teszünk rá díszítésként, kevés forró vízben feloldott zselatinnal kenjük át a vágott felüket, hogy ne száradjanak ki, és megőrizzék szép színűket.

Mentés

Mentés

Csokoládétorta tejszínes túrókrémmel 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (432 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére