Főoldal / Desszertek / Csokoládés réteges sütemény

Csokoládés réteges sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés réteges sütemény

Csokoládés réteges sütemény

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor (1 bögre)
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál olaj

 
Krémhez:

  • 5 dl tejszín 30%-os
  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 3 evőkanál kristálycukor

Díszítéshez:

  • Olvasztott csokoládé vagy kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Tészta elkészítése:
Szedjük szét a tojás sárgáját és a fehérjét.
A fehérjét, habverővel kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk,majd hozzá keverjük az olajat.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóval,és a fele lisztes keveréket a cukros tojássárgához adjuk, jól kikeverjük.
Majd hozzákeverjük a  fele felvert tojásfehérjét és a maradék kakaós lisztet,végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180fokon 25percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Elkészítjük a  krémet:
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral,és hozzáadjuk a mascarponet, és sima krémmé keverjük.

A kihűlt tortalapot 3 lapba vágjuk,és megtöltjük a mascarpones tejszínes krémmel. (Úgy osszuk el a krémet hogy a tetejére is jusson belőle.)
Díszíthetjük olvasztott csokoládéval vagy kakaóporral.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. (minimum 2 órát) Kockákra vágva kínáljuk.

Csokoládés réteges sütemény 4.50/5 (8 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére