Főoldal / Torták / Csokitorta Marcsi konyhájából

Csokitorta Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokitorta Marcsi konyhájából

Csoki torta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

A kakaós piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek. holland kakaó
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 2 cs. csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 doboz mascarpone (25 dekás)
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 5 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 tábla keserű csokoládé (100g)
  • olaj
  • margarin
  • A díszítéshez:
  • marcipán
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A masszát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, három egyforma lapba elvágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét és a habfixálóval keményre vert tejszínhabot. A krémmel megtöltjük a tortát.

A csokoládét kevés olajjal és margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk. Bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát.

Tetszés szerint, marcipán figurákkal díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére