Főoldal / Desszertek / Csokis szilvalekváros diós bukta

Csokis szilvalekváros diós bukta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis szilvalekváros diós bukta

Csokis szilvalekváros diós bukta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

A csokis töltelékhez:

  • 1 cs. csokis ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

Diós töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerint kristálycukor
  • citromlé
  • 1 dl tej
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokis töltelékhez: A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A diós töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.

Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.

8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe a csokis- lekvárt, vagy diós tölteléket teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Margarinnal kikent tepsibe sorakoztatjuk, a buktákat olvasztott margarinnal lekenjük.

Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

A csokis szilvalekváros diós buktát porcukorral megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére