Főoldal / Desszertek / Csokis puncsos pudingos kocka

Csokis puncsos pudingos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis puncsos pudingos kocka

Csokis puncsos pudingos kocka

Hozzávalók:

  • 35 dkg háztartási keksz, 36×23 cm-tepsi.

Puding krémhez:

  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 2 csomag csoki pudingpor
  • 8,5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • csoki aroma (ízlés szerint)

Habhoz:

  • 1/2 liter habmester, vagy( hulala,)
  • 2 db xxl-es sport szelet
  • 3 evőkanál instant kakaópor
  • 3 evőkanál meggy öntet
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tepsi alját kirakjuk, 1,5 dl csoki aromás, tejben áztatott háztartási keksszel.

Az összes pudingport elkeverjük cukorral, és a tejjel simára kikeverjük. Majd sűrűre főzzük, és a még forró pudingot egyenletesen a kekszre simítjuk. Befedjük csoki aromába mártott háztartási keksszel, félre tesszük.
A két olvasztott sport csokit a kekszre, kanál segítségével rácsurgatjuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és két felé osztjuk. Egyik feléhez hozzá keverjük az instant kakaóport, és a csokimázra egyenletesen rákenjük.

A tejszínhab másik feléhez, 3 evőkanál meggy öntetet keverünk, és a csokis tejszínre egyenletesen elsimítjuk, vizes evőkanál segítségével.

Ha egy kicsit kihűlt, a tetejét kockára meg húzzuk, amikor másnapra megdermed, ne törjön meg a hab rajta.

Végül egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap kockákra szeleteljük, és tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére