Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokis-lekváros keksz

Csokis-lekváros keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis-lekváros keksz

Csokis-lekváros keksz

Hozzávalók:

(kb. 24 db-hoz)

  • 20 dkg búzaliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg holland kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só

A tetejére:

  • lekvár
  • csokoládé (fehér)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra. Reszeljük hozzá a csokoládét egy nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a kakaót, és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd keverjük, gyúrjuk össze. (ha esetleg ragadna a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet)

A masszából nedves kézzel, formázzunk diónyi golyókat, és helyezzük egymástól távolabb, egy sütőpapírral bélelt tepsire. Majd az ujjunkkal nyomjunk mindegyik közepébe egy mélyedést. (bátran nyomjuk meg, nehogy sütés közben eltűnjön a mélyedés)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni. (én amikor kivettem a sütőből, a forró tészta közepén lévő mélyedést még lenyomtam az ujjammal, hogy több lekvár férjen majd bele)

A teljesen kihűlt kekszek mélyedésébe ezután kanalazzunk ízlés szerint lekvárt, és csorgassuk meg olvasztott fehér csokoládéval.

Tipp / megjegyzés:
A csokis keksz nagyon finom omlós, és nagyon jól illik hozzá a lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.

Csokis-lekváros keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére