Főoldal / Desszertek / Csokis kekszrúd

Csokis kekszrúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis kekszrúd

Csokis kekszrúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg apró darabokra tördelt háztartási keksz
  • 10 dkg apróra vagdalt dió
  • 25 dkg vaj
  • 38 dkg kristálycukor (én barnát használok, szerintem xilittel is jó lehet)
  • 1 dl tej
  • 5 dkg kakaó
  • 3 evőkanál rum
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kekszet apróra tördeljük.

Ha kész a keksz tördelése, akkor félre tesszük egy kis időre.

A cukrot, a tejet, a rumot és a kakaót egy lábasban összeolvasztjuk.

Levesszük a tűzről, belekeverjük a darabolt diót, majd visszatesszük és kis ideig együtt főzzük.

Újra levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, majd újra főzzük egy kicsit.

Ezután ismét levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kekszet, alaposan elkeverjük, majd hengereket formálunk belőle.
(Én háromfelé szoktam előtte osztani.)

Szétvágunk egy sütőzacskót, és beletekerjük a hengereket (külön-külön), majd a végeit megtekerjük és elkötjük (mintha egy nagy szaloncukor lenne)
2 napra hűvös helyre tesszük a kamrába vagy hűtőszekrénybe, ezután aki szeretné vizes kézzel megnedvesítheti, és kókuszreszelékbe is forgathatja.

Mindig annyit szeletelünk belőle amennyit elfogyasztunk.

Tipp / megjegyzés:
Mivel nagyon masszív, gasztroajándéknak is megfelel. Én “dísz-csomagolni” is sütőzacskóba szoktam, nyers hánccsal, vagy valami színes csomagolószalaggal kötöm össze.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Csokis kekszrúd 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére