Főoldal / Desszertek / Csokis kekszes szalámi

Csokis kekszes szalámi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis kekszes szalámi

Csokis kekszes szalámi

Hozzávalók:

  • 1/2 kg háztartási keksz
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor cukrozatlan
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 rum aroma
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg mazsola
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A keksz felét ledaráljuk.
A másik fele kekszet egy zacskóba téve húsklopfolóval nagyobb darabokra összetörjük. A kekszeket egy nagy tálba tesszük.

A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet  és a mazsolát elkeverjük majd felforraljuk.
Amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a  vajat és a rumaromát.
Ezt a keveréket ráöntjük a kekszre, rászórjuk a diót és jól összekeverjük.
A masszát egy kiterített fóliára tesszük, majd hengert formázunk belőle és felcsavarjuk.
Párszor meggömbölyítjük, hogy szép formája legyen.
Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Másnap a fóliából kibontjuk, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Csokis kekszes szalámi 4.00/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (198 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére