Főoldal / Desszertek / Csokis kekszes szalámi

Csokis kekszes szalámi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis kekszes szalámi

Csokis kekszes szalámi

Hozzávalók:

  • 1/2 kg háztartási keksz
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor cukrozatlan
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 rum aroma
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg mazsola
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A keksz felét ledaráljuk.
A másik fele kekszet egy zacskóba téve húsklopfolóval nagyobb darabokra összetörjük. A kekszeket egy nagy tálba tesszük.

A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet  és a mazsolát elkeverjük majd felforraljuk.
Amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a  vajat és a rumaromát.
Ezt a keveréket ráöntjük a kekszre, rászórjuk a diót és jól összekeverjük.
A masszát egy kiterített fóliára tesszük, majd hengert formázunk belőle és felcsavarjuk.
Párszor meggömbölyítjük, hogy szép formája legyen.
Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Másnap a fóliából kibontjuk, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Csokis kekszes szalámi 3.80/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére