Főoldal / Torták / Csokis habos torta

Csokis habos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis habos torta

Csokis habos torta

Hozzávalók:

A csokis piskótalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs. sütőport
  • 5 ek.olaj
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. holland kakaópor

A sárga piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs. sütőport
  • 5 ek.olaj
  • 2 ek. víz

A krémhez:

  • 3 kanál holland kakaópor
  • 2 cs. csokis puding
  • 5 dl tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 ek. cukor

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl olaj
  • 7 dkg margarin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. A kisült és kihűlt piskótákat 2-2 egyforma korongra vágjuk.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejjel és a cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, a felét a kihűlt pudinghoz keverjük és a lapokat megkenjük vele.
Alulra sárga piskótalap kerül amit krémmel kenünk meg, majd a csokis lap krém és ismét a piskóta, krém és felülre csokis lap.

Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal és a margarinnal. A csokimázzal bevonjuk a torta tetejét, majd tetszés szerint díszítjük.

Csokis habos torta 4.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére