Főoldal / Egytálételek / Csirkével töltött padlizsán

Csirkével töltött padlizsán

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkével töltött padlizsán

Löncshússal töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 1 tojás
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • bors
  • 2 paradicsom
  • 5 dkg ementáli sajt
  • kevés olaj
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • fél csokor tárkony
  • fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A filézett csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Sóval, borssal, apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemmel fűszerezzük.

A padlizsánokat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd kanállal kikaparjuk a belsejüket.

A felszeletelt hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet a felkarikázott paradicsommal, és félkészre sütjük.

A fehérbort lassan felforraljuk, majd a füstölt sajt kivételével beletesszük és felolvasztjuk az apró darabokra vágott sajtokat.

A félig kihűlt csirkéhez ütünk 1 tojást. Elkeverjük, és megtöltjük velük a padlizsánokat. Meglocsoljuk az olvasztott sajttal, végül ráreszeljük a füstölt sajtot.

Sütőben, mérsékelt hőfokon megsütjük. Párolt rizst adhatunk hozzá.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére