Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemell gyümölccsel

Csirkemell gyümölccsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemell gyümölccsel

Csirkemell gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • bors
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj
  • 2 csomag mozzarella sajt
  • 4 db fél őszibarack
  • 4 karika ananász
  • 10 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet. A mellfiléket kétfelé vágjuk, kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és legalább egy órát pihentetjük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk .

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba (vagy tepsibe, amit kibélelünk sütőpapírral).

Felszeleteljük a mozzarella sajtot, és minden elősütött szeletekre teszünk belőle.
A hússzeletek felére ráhelyezünk egy-egy fél ananászkarikát, a másik felére pedig egy-egy fél őszibarackot.
Trappista sajtot lereszeljük és eloszlatjuk a gyümölcsös hússzeletek tetején.

Alufóliával letakarjuk, amit előtte bekenünk olajjal, hogy ne ragadjon rá a sajt, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy a sajt kicsit rápiruljon.

Kínálhatjuk rizzsel, törtburgonyával, kukoricasalátával is.

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére