Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemell gyümölccsel

Csirkemell gyümölccsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemell gyümölccsel

Csirkemell gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • bors
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj
  • 2 csomag mozzarella sajt
  • 4 db fél őszibarack
  • 4 karika ananász
  • 10 dkg trappista sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet. A mellfiléket kétfelé vágjuk, kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és legalább egy órát pihentetjük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hússzeleteket beleforgatjuk .

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba (vagy tepsibe, amit kibélelünk sütőpapírral).

Felszeleteljük a mozzarella sajtot, és minden elősütött szeletekre teszünk belőle.
A hússzeletek felére ráhelyezünk egy-egy fél ananászkarikát, a másik felére pedig egy-egy fél őszibarackot.
Trappista sajtot lereszeljük és eloszlatjuk a gyümölcsös hússzeletek tetején.

Alufóliával letakarjuk, amit előtte bekenünk olajjal, hogy ne ragadjon rá a sajt, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy a sajt kicsit rápiruljon.

Kínálhatjuk rizzsel, törtburgonyával, kukoricasalátával is.

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére