Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkemell fasírt párolt zöldséggel

Csirkemell fasírt párolt zöldséggel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemell fasírt párolt zöldséggel

Csirkemell fasírt párolt zöldséggel

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió
  • 10 dkg sajt (pl. gouda, trappista..)
  • 3 ek. olívaolaj
  • zsemlemorzsa a beleforgatáshoz

A párolt  zöldséghez:

  • 60-70 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 ek. olívaolaj
  • őrölt színes bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe (v. tejbe) majd alaposan nyomkodjuk ki.

A csirkemellet daráljuk le, majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze.

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Az összegyúrt masszából csippentsünk le kisebb darabokat, lapogassuk el, majd tegyünk rá egy darab sajtot, formázzuk gombóccá, és forgassuk bele a zsemlemorzsába. (nedvesítsük be a kezünket, akkor nem ragad hozzá a massza, és könnyen megtudjuk formázni)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spircceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húsgombócokat, majd szintén spricceljük meg olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.

A zöldségkeveréket tegyük bele egy jénaitálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, keverjük össze, majd fedjük le. (fagyasztott állapotban kezdjük el párolni, így enged egy kis levet, és nem kell alá folyadék)

Ezután a mikróba pároljuk 15-20 perc alatt készre. (közben 1x-2x keverjük meg)

A zöldségkeveréket ízlés szerint enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzhetjük, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le. Ezután locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és óvatosan forgassuk össze.

Tálaláskor kanalazzuk a párolt zöldségkeveréket a tányérra, majd helyezzük mellé a pirosra sült csirkemell fasírtot és úgy kínáljuk.

Csirkemell fasírt párolt zöldséggel 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére