Főoldal / Szárnyas Ételek / Csípős csirkeszárny

Csípős csirkeszárny

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csípős csirkeszárny

Csipős csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • őrölt bors
  • majoránna
  • csili szósz (el is maradhat)
  • 3 ek méz
  • 3 ek ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megmossuk, megpucoljuk és kicsit besózzuk.
A fokhagymát összezúzzuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.  Ebben a pácban kb 1 órát benne hagyjuk a szárnyakat. (akár egy előző nap is bepácolhatjuk)

A pácolás elteltével sütőedénybe tesszük a húsokat és lefedve 180 -190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor a hús puhára sült az edény tetejét levesszük, és egy kicsit még pirítjuk a szárnyakat.

Aki szereti az édesen csípőset annak ajánlom.
Rizzsel és burgonyapürével valamint vegyes zöldséges lepénnyel tálaltam, de tetszés szerinti körettel/salátával, vagy akár magában is fogyasztható.

Csípős csirkeszárny 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére