Főoldal / Sertés ételek / Csikós tokány II

Csikós tokány II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csikós tokány II

Csíkós tokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 kávéskanál piros porpaprika
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

A körethez:

  • galuska
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a kisült zsiradékból. Ebben a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.

Pirospaprikát szórunk rá, és kevés vízzel felöntjük. Zúzott fokhagymát, sót, borsot, felkockázott paradicsomot, és felszeletelt paprikát teszünk bele. (Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Inkább pótoljuk, ha elpárolog.)

Amikor a hús megpuhult, tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és egyet forralunk rajta.

Galuskával tálaljuk, és megszórjuk a félretett sült szalonnával.

Készíthetünk mellé, főtt tésztát, rizst, bulgurt is köretnek.
Jó étvágyat hozzá!

Csikós tokány II 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére