Főoldal / Levesek / Csicsókakrémleves

Csicsókakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csicsókakrémleves

Csicsokakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 deka csicsóka
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis zeller gumó
  • 1 kisebb burgonya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 leves kocka 
  • fél deci olíva olaj
  • csipet őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 kisebb vöröshagyma
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csicsókát megmosom és a héját lepucolom,a többi zöldséget is a megpucolom és apró kockákra vágom.

A vörös és fokhagymát apróra összevágom.

Az olajat felteszem a tűzre. Az apróra szelt hagymákat kicsit megpárolom az olajban, majd hozzáadom a darabolt zöldségeket, és felöntöm kb 1 liter vízzel. Kicsit sózom, beleteszem a leveskockát és puhára főzöm.
Amikor minden megpuhult az egészet pürésítem botmixerrel,(ilyenkor még lehet hozzáadni egy kevés vizet ha túl sűrű lenne) és a főző tejszínnel behabarom.

Ilyenkor kóstolás után, még sóval borssal lehet ízesíteni.

Pirított rozskenyér kockával és sonkaszeletekkel tálaltam, de ez elhagyható.

Tipp / megjegyzés:

A csicsóka egy gumós növény, felszíne barázdált, így nehezen tisztítható.Húsa fehér színű.Íze hasonlít a burgonyáéhoz, csak sokkal édesebb, és nem utolsó szempont, hogy egy könnyen emészthető, kalóriaszegény zöldség. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, készíthetünk belőle, pürét, leveseket, főzeléket, de akár meg is süthetjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére