Főoldal / Torták / Cseresznyevirágos torta

Cseresznyevirágos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyevirágos torta

Cseresznyevirágos torta

Hozzávalók:

  • 2 tojásos csokis tortalap 20cm-es formában sütve
  • 2 tojásos fehér tortalap 20cm-es formában sütve

A krém hozzávalói:

  • 15 deka cukor
  • 5 deka darált mandula
  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 deci tej
  • 1 kanál cukor

A csoki krém hozzávalói:

  • 1 cs csokoládés puding
  • 4 deci tej
  • 3 kanál cukor
  • 15 deka Rama margarin

A tejszínes krémhozzávalói:

  • 3 deci tejszín
  • 15 deka mag nélküli meggy

A tetejére

  • marcipán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tortalapok kisütése és lehűtése után, két- két lapba vágom őket.

A pudingot a szokásos eljárással megfőzöm.

Elkészítem a mandulás krémet:

A cukrot felolvasztom, kicsit karamellizálom, és hozzáadom a darált mandulát. Margarinnal megkent márványlapra kiöntöm,és kihűlés után ledarálom, és a kihűlt pudinggal krémmé keverem.

Elkészítem a csokis krémet:

A csokis pudingot a szokásos leírás szerint megfőzöm, közepesre kihűtöm és a Rama margarinnal krémet keverek belőle.

Összeállítom a tortát:

Alulra teszem a csokis lapot amit a vaníliás mandulás krémmel megkenek.
Erre teszem a világos lapot amit a csokipudingos krémmel kenek meg.

A második csokis lapot rátettem, és erre a felvert tejszínhab 1/3 részét rásimítottam. A habot kiraktam a mag nélküli meggyel, és erre tettem a hab másik 1/3 részét.

Rákerült a negyedik lap ezt vékonyan a maradék habbal lekenem, és az oldalát is, majd a marcipánnal bevontam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére