Főoldal / Desszertek / Cseresznyés csokis cupcake

Cseresznyés csokis cupcake

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés csokis cupcake

Cseresznyés csokis cupcake

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 40 dkg liszt
  • 3 csapott tk. sütőpor
  • 1/2 kk. só
  • 10 dkg Stevia (cukor is jó)
  • 3 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 1 rúd vanília
  • 2 marék friss cseresznye magozva, apróra vágva
  • 10 dkg csoki chips
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban elvegyítjük. A cseresznyét kimagozzuk, apróra felvágjuk és félretesszük.

A tojásokat kihabosítjuk a tejjel, a joghurttal, és a vanília kikapart belsejével. (A vaníliának csak a magjaira van most szükség. A rudat felhasználtjuk pl. vaníliás cukor készítésére.)

A puha vajat habosra kevertjük, majd hozzáadjuk a steviát és azzal is jó habosra keverjük. (Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot vagy édesítőt.)

Felváltva hozzáadjuk a száraz és a nedves hozzávalókat, majd simára keverjük. Végül beleforgatjuk a cseresznyét és a csoki chipset is.

Formákba adagoljuk, minden mélyedést 3/4 részig megtöltve.  175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sülnek meg. (a nagyoknak kell a 25 perc).

Finom, nem túl édes sütemény, remekül pakolható dobozba, így ideális kirándulásokra, strandolásra is.

Tipp / megjegyzés:
Cseresznye helyett meggyel, is elkészíthető. Csokicseppek helyett apróra vágott csokoládét is használhatunk hozzá.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére