Főoldal / Desszertek / Cseresznyés almás pite

Cseresznyés almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés almás pite

Cseresznyés almás pite

Hozzávalók:

24×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta kenéséhez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 1ü. magozott cseresznye befőtt
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 1 citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle.

Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a cukorral és őrölt fahéjjal.

A cseresznyét leszűrjük, lecsepegtetjük.

Az egyik cipót a tepsink méretére nyújtjuk. Megszórjuk a dió felével és egyenletesen ráterítjük az almát.

Az alma tetejére elosztjuk a cseresznyét, rászórjuk a maradék diót és a reszelt citromhéjat.

Kinyújtjuk a másik lapot és a töltelékre terítjük.

Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére