Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Császár fánk

Császár fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Császár fánk

Császár fánk

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek rum
  • baracklekvár a töltéshez

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet, margarint, porcukrot jól összemorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot és összegyúrjuk.
Ha nem akar összeállni, akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.

Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütjük.

Két karikát összeragasztunk lekvárral, és olvasztott csokival bevonjuk.

A sütemény, tojás nélküli, csokimáz megdermedése után egyből fogyasztható. (nem kell várni,hogy bepuhuljon)

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére