Főoldal / Kelt tészták / Croissant házilag

Croissant házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Croissant házilag

Croissant házilag

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 3 egész tojás
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 mk. só
  • 2 dl víz
  • Ízlés szerinti töltelék
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, bele öntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a 2 egész tojást, a 20 dkg margarint, a langyos vizet, és simára dagasztjuk.Langyos helyen, duplájára kelesztjük.

Ha megkelt átgyúrjuk, és 8 részre vágjuk. Mind a 8 részt kör alakúra sodorjuk.A maradék rámát felolvasztjuk, és megkenjük a tészta tetejét vele, majd egymásra pakoljuk őket, és betesszük a hűtőbe 15 percre.

Sodrófával 2 cm vastag nagy kört nyújtunk, és 8 részre fel vágjuk.

Megkenjük a töltelékkel, és a szélesebb felénél kezdve feltekerjük kifli alakúra.

A tetejüket kenjük meg tojássárgával.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:

A töltelék lehet sajt, lekvár, dió, mák, mogyorókrém, csokikrém…stb.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére