Főoldal / Torták / Citrusos kókusztorta

Citrusos kókusztorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citrusos kókusztorta

Citrusos kókusztorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 14 evőkanál barna cukor
  • 14 evőkanál liszt
  • 7 tojás
  • 7 kanál víz
  • egy citrom reszelt héja

A locsoláshoz:

  • 4 evőkanál narancslé (vagy narancslikőr)

A krémhez:

  • 6 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 púpozott evőkanál búzadara
  • 3 dl kókusztej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • fél citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kókuszpehely
  • 1 felszeletelt citrom
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a tortalap sül, elkészítjük a krémet.
A tejet a cukorral és a búzadarával elkeverjük. Mérsékelt lángon főzni kezdjük, közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós.

Amikor a krém kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és így főzzük még pár percig. Majd a citrom héját is belekeverjük és lehúzzuk a lángról. Még melegen belekeverjük a puha vajat, és teljesen kihűtjük.

A kihűlt piskótát két lapba vágjuk és meglocsoljuk a narancslével(vagy likőrrel). Így a piskótánk, puha és lágy lesz.

A krémet a lapok közé töltjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát.

Kókuszpehellyel és citromkarikákkal díszítjük.

Citrusos kókusztorta 5.00/5 (3 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére