Főoldal / Desszertek / Citromos szuflé puding -paleo

Citromos szuflé puding -paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos szuflé puding -paleo

Citromos soufflé pudding -paleo

Hozzávalók:

(4-5 szuflé formához) :

  • 4 tojás kettéválasztva
  • csipet só
  • 6 dkg erytritol (por alakú) ízlés szerint
  • 1,5 dl kókusztej/mandulatej/kesutej
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve (én lime-al kevertem)
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 3 ek. kókuszliszt
  • kókuszolaj a formák kikenéséhez
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.  A tojássárgákat fehéredésig keverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a tejet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliát és a kókuszlisztet. Elkeverjük és állni hagyjuk 5 percet.

A citromos masszát a tojáshabba forgatjuk. (Én citromot és lime-ot használtam vegyesen.)

A formákat alaposan kikenjük kókuszolajjal, és elosztjuk bennük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, így az alja lágy és krémes lesz.

Nekem a teteje kicsit behorpadt, egy kis mélyedés lett benne. Tettem bele egy teáskanálnyi kókuszkrémet és gránátalmával tálaltam. De csak magában fogyasztva is nagyon finom.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy nagyon egyszerű, könnyed és finom desszert, langyosan a legjobb. Érdemes úgy időzíteni az elkészítését, hogy langyosan tudjuk tálalni, de azért hidegen is finom.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére