Főoldal / Szárnyas Ételek / Citromos sült csirke

Citromos sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos sült csirke

Citromos sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke felső comb (vagy egy egész konyhakész csirke)
  • bors
  • 2 citrom
  • 3 szál kakukkfű
  • füstölt pirospaprika
  • 3 ek vaj
  • 1 cs zöldfűszer vegyesen (rozmaring, majoránna, petrezselyem)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Pici vajjal kikenjük a sütőedényt. Belekarikázunk egy kezeletlen héjú citromot. Beszórjuk a tálat durva szemű sóval, őrölünk rá borsot, megszórjuk kakukkfűvel.

Ráfektetjük a megmosott felső combokat. Letakarjuk alufóliával, és kb. 40 percig sütjük 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel. Ekkor levesszük róla a fóliát.

Lereszeljük a másik citrom héját, kipréseljük a levét, és az egészet habosra keverjük egy kiskanálnyi pirospaprikával, és a puha vajjal. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket is. A fűszeres vajjal megkenjük a csirkét. Visszatesszük a sütőbe, és fólia nélkül ropogósra sütjük.

Egészben, héjastól előfőzött, majd felkarikázott, olívaolaj és vaj keverékén megsütött krumplival kínáljuk.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére