Főoldal / Szárnyas Ételek / Citromos csirkemell

Citromos csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos csirkemell

Citromos csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 deka filézett csirkemell
  • olíva olaj
  • őrölt bors
  • 1 citrom leve

Az öntethez:

  • 1 darab uborka
  • 6 deci joghurt
  • 1 erős vagy chili paprika
  • friss koriander (nekem őrölt volt)
  • 3 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemelleket két centis csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és rácsurgatjuk 1 citrom levét és fél deci olajat. Ebben a pácban áll kb. fél órán át. (akár előző nap is bepácolhatjuk)
Közben elkészítjük az öntetet.
Az uborkát héjával együtt apró kockákra vágjuk a paprikát szintén.  A fokhagymát összezúzzuk, és a joghurtba keverjük. Korianderrel ízesítjük, majd hozzákeverjük a felaprított uborkát és a paprikát.
A hús szeleteket kb fél deci olívaolajon pirosra megsütjük, sütés közben meglocsoljuk citromlével.

A húst az uborkás öntettel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére