Főoldal / Egytálételek / Chilis sólet parasztkolbásszal

Chilis sólet parasztkolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis sólet parasztkolbásszal

Chilis sólet parasztkolbásszal

Hozzávalók:

  • 40 dkg tarkabab (konzervben) 
  • 5 dkg füstölt szalonna 
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 2 db tojás
  • 1 ek paradicsomlé
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek libazsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoránna
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 0,5 paradicsom
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • 2 db chilipaprika
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Megfőzzük a tojást.

A szalonnát felkockázzuk, hagymákat fel aprítjuk, majd a zsíron megdinszteljük őket. Hozzáadjuk a babot a levével együtt, a babérlevelet, a paradicsomlevet és a chiliszószt. Ízlés szerint fűszerezzük.

Felszeleteljük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. A kolbászt a babhoz adjuk.

A babhoz hozzáöntjük a bort, majd tálalunk.

A sólettet a tojással, chili paprikával, szeletelt paprikával és paradicsommal tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Lehet, hogy a kóser konyha hívei ezt szentségtörésnek tartják, de én szeretem a csípős parasztkolbászt. Mivel csülök nem volt itthon, hát ezzel készítettem. Legközelebb majd liba kerül bele.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére