Főoldal / Birka / Marha / Chilis bab

Chilis bab

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis bab

Chilisbab

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • ketchup
  • bors
  • paprika
  • chili (vagy Erős Pista)
  • oregáno
  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk.
Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk. Üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és picit megfuttatjuk. (vigyázzunk, hogy ne égjen meg)

Beletesszük a darált húst, a sót, a borsot, a paprikát, az oreganót, és a chilit vagy erős pistát.
Addig kevergetjük a forró olajban amíg a hús kifehéredik, és apró darabokra morzsolódik.

Ezután beletesszük az apróra vágott konzerv paradicsomot, adunk hozzá 4-5 evőkanál ketchupot, és 20-25 percig forraljuk. Ha szükséges vizet öntünk hozzá, azért, hogy kellően szaftos legyen.

Megkóstoljuk, és szükség esetén utána ízesítünk.Beletesszük a babot és a kukoricát, majd összeforraljuk.
Friss kenyérrel forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére