Főoldal / Birka / Marha / Chilis bab II

Chilis bab II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis bab II

Chilis bab II

Hozzávalók:

  • 50 dkg marha felsál vagy lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz hámozott kockázott paradicsomkonzerv
  • 2 doboz konzerv vörös bab
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • bors
  • chili paprika
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 doboz kukorica konzerv
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az olívaolajat egy nagy lábasban felforrósítjuk. Beletesszük a megpucolt majd összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma üvegesre pirul.
Beletesszük a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.

Hozzáadjuk a paradicsom konzervet a levével együtt, fűszerezzük, sóval, borssal, kakukkfűvel, chilivel.
Hozzáadjuk a babkonzervet és a kukoricakonzervet a levükkel együtt, majd lassú tűzön addig pároljuk, amíg a leve kellően elfől.

A vége felé belekeverjük a sűrített paradicsomot, és még egyet forralunk rajta.
Ilyenkor célszerű megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni, fűszerekkel, sóval, vagy chilivel.

Friss kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Készíthető szárazbabból is, de azt előző este áztassuk be. Szárazbabból készítve a főzési idő hosszabb. Ha valaki a chilit túl erősnek tartja, a magjait ne tegye bele így enyhít rajta, vagy használjon helyette egy kevés Erős Pistát.

Chilis bab II 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére