Főoldal / Szárnyas Ételek / Brandyben áztatott sült libamáj lila hagymával fehér kenyérrel

Brandyben áztatott sült libamáj lila hagymával fehér kenyérrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Brandyben áztatott sült libamáj lila hagymával fehér kenyérrel

Brandyben áztatott sült libamáj lila hagymával fehér kenyérrel

Hozzávalók:

  • 30 dkg libamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.

Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom.

Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Kb.15 perc elteltével egy tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült-e. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.

Amíg a máj sül, karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.

A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá piros paprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem.

Fehér kenyérrel fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Nem csak a máj borsos, de az ára is, viszont nagyon finom, fejedelmi étel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére