Főoldal / Szárnyas Ételek / Borzas szelet

Borzas szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borzas szelet

Borzas szelet

Hozzávalók:

  • 1 kiló filézett csirkemell
  • 2 közepes burgonya
  • 3 kanál liszt
  • 2 egész tojás
  • fokhagyma
  • bors
  • fokhagymás tejföl
  • reszelt sajt
  • olaj a kisütéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vékony szeletekre vágott csirkemellet kiklopfolom, sózom, borsozom.

A burgonyát megpucolom és a legkisebb reszelőn lereszelem, besózom és hagyom, hogy levet eresszen.

Majd kinyomkodom, borssal ízesítem, hozzáadom a tojásokat, kevés fokhagymát, és a lisztet.

A hús szeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába forgatom.

Forró olajban lassan megsütöm.

Amikor megsült a hús, fokhagymás tejföllel megkenem, és reszelt sajttal megszórom.

A borzas szelet könnyen elkészíthető, nagyon finom laktató étel.

Burgonya pürével és rizzsel tálaltam.

Borzas szelet 4.00/5 (6 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére