Főoldal / Desszertek / Borsos kacsazsíros pogácsa

Borsos kacsazsíros pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borsos kacsazsíros pogácsa

Borsos kacsazsíros pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 db tojás sárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl /20%-os/
  • 1 ek só
  • 2 tk őrölt bors
  • csipet cukor
  • 25-30 dkg kacsa vagy libazsír

A kenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle.

Langyos helyen kb 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni.

Felvert egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére