Főoldal / Levesek / Borleves narancsos piskóta tallérral

Borleves narancsos piskóta tallérral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borleves narancsos piskóta tallérral

.Borleves narancsos piskóta tallérral

Hozzávalók:

  • 5 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 db fahéjrúd
  • 5 db szegfűszeg
  • fél narancsból nyert narancshéj

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • narancsos piskóta tallér
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fűszereket vízben összeforraljuk.(fahéj, szegfűszeg, narancshéj)

A bort és a vizet összeforraljuk, majd beletesszük a cukor felét, a vaníliás cukrot, és hagyjuk hogy a cukor feloldódjon benne.

A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport is. Vízgőz felett hozzászűrjük a fűszeres vizet (a fűszerek nélkül) majd hozzáadjuk a tojásos krémhez. Folyamatosan kevergetve, lassan hozzáöntjük a bort is, és addig keverjük míg sűrűsödni kezd.

A levest kihűtjük és narancsos piskóta tallérral vagy tejszínhabbal tálaljuk

Tipp / megjegyzés:
A piskótából formákat vágunk ki és azt tesszük a levesbe, a többi meg jó lesz nasinak.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére