Főoldal / Desszertek / Borkrémhabos palacsinta

Borkrémhabos palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borkrémhabos palacsinta

Borkrémhabos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • csipet só
  • 2 tk. cukor
  • 1 dl tej
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek. olaj (+ a sütéshez)

A borkrémhabhoz:

  • 3 dl édes fehérbor
  • 1 dl víz
  • 4-5 db szegfűszeg
  • kisebb darabka fahéj
  • 2 ek. barna cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 db tojássárga (nagy)
  • 10 dkg barna porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a MARESI kávétejet és kb. 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is. (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet) Majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.

Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben, süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.

A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát, és a barna cukrot, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.

A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.

Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük ki teljesen. (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém)

Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.
Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (256 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére