Főoldal / Sertés ételek / Borban párolt mustáros karajszeletek

Borban párolt mustáros karajszeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borban párolt mustáros karajszeletek

Borban párolt mustáros karajszeletek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl fehér bor / én muskotályost használtam /
  • étolaj
  • teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kg ceruza bab
  • 1 cs. szeletelt bacon
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós forrásban lévő vízbe dobjuk majd jéghideg vízbe szedjük.
Ha a bab kéz melegre hűlt 7-8 darabot összefogva 1-2 szelet baconbe csavarjuk és tepsibe vagy sütőrácsra tesszük. Sütőben vagy grillen megsütjük.

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy evőkanál mustárt majd, egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá. Visszatesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk.

A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, így  gyorsabban sül, nem ázik el és ropogós marad.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére