Főoldal / Befőzés / Bodzaszörp-Nemzetikonyhától

Bodzaszörp-Nemzetikonyhától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzaszörp-Nemzetikonyhától

Bodzaszörp II

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kristálycukor
  • 10-12 db bodzavirág
  • 4 db citrom
  • 3 liter víz
  • 10 szem citrompótló tabletta
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.
Újraforraljuk majd mikor kicsit lehűlt, beletesszük a bodzavirágot.
Lehűtjük, majd beletesszük a 2 felkarikázott citromot és a másik kettő levét.

Felolvasztjuk a citrompótlót és azt is hozzáöntjük.

Letakarjuk egy ruhával és hűvös helyen, kevergetés mellett, több napig állni hagyjuk.
Ekkor leszűrjük és üvegekbe öntjük.

Fontos, hogy olyan helyen szedjük a bodzavirágot, hogy ne legyen poros és piszkos, mert nem szabad megmosni. Ha megmossuk, a nektár kijön belőle és nem lesz megfelelő aromája a szörpnek!

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére