Főoldal / Befőzés / Birsalma lekvár

Birsalma lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birsalma lekvár

Birsalma lekvár

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 1,5 kg cukor
  • 3 kg birsalma
  • 1 késhegynyi szalicil
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Megmosom, majd feldarabolom a gyümölcsöt.

Nem kell meghámozni, mert értékes a héja is.

Mivel elég tömör a birsalma, vizet öntök rá, kb. 2-2,5 csészényit.

Puhára párolom, közben kavargatni kell, mert hamar odaég.

Lehűtöm, majd botmixerrel pépesre zúzom.

A cukrot 1 csésze vízzel sziruppá főzöm, majd hozzáadom a gyümölcsöt, a citromok levét és a vékonyan lereszelt héjat, valamint egy késhegynyi szalicilt.

Forrástól számítva 10 percig főzöm, ugyanis a birsalma magas pektintartalma miatt a lekvár hamar besűrűsödik.

Üvegekbe szedem, lezárom, és egy pokrócokkal bélelt lavórba teszem dunsztolódni 1-2 napra.

Utána a kamra polcára kerülnek.

 

 

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére