Főoldal / Befőzés / Birsalma lekvár

Birsalma lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birsalma lekvár

Birsalma lekvár

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 1,5 kg cukor
  • 3 kg birsalma
  • 1 késhegynyi szalicil
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Megmosom, majd feldarabolom a gyümölcsöt.

Nem kell meghámozni, mert értékes a héja is.

Mivel elég tömör a birsalma, vizet öntök rá, kb. 2-2,5 csészényit.

Puhára párolom, közben kavargatni kell, mert hamar odaég.

Lehűtöm, majd botmixerrel pépesre zúzom.

A cukrot 1 csésze vízzel sziruppá főzöm, majd hozzáadom a gyümölcsöt, a citromok levét és a vékonyan lereszelt héjat, valamint egy késhegynyi szalicilt.

Forrástól számítva 10 percig főzöm, ugyanis a birsalma magas pektintartalma miatt a lekvár hamar besűrűsödik.

Üvegekbe szedem, lezárom, és egy pokrócokkal bélelt lavórba teszem dunsztolódni 1-2 napra.

Utána a kamra polcára kerülnek.

 

 

Értékeld a receptet

Zsike54 (93 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére