Főoldal / Desszertek / Bécsi túrós palacsinta Edit konyhájából

Bécsi túrós palacsinta Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bécsi túrós palacsinta Edit konyhájából

Bécsi túrós palacsinta Edit konyhájából

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

  • 4 dl tej
  • 3 dl finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • étolaj a kisütéshez

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Az öntethez:

  • 2 tojás
  • 2 dl édes habtejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel jól dolgozzuk össze gépi habverővel. Végül adjuk hozzá a lisztet is. Óvatosan keverjük hozzá a habot, és egy kicsit hagyjuk pihenni a tésztát. Majd a szokásos módon, kevés olajon süssük ki a palacsintákat.

A töltelékhez áztassuk a mazsolát forró vízbe. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá. A vajat keverjük habosra a cukorral, a tojások sárgájával, majd dolgozzuk hozzá a villával áttört túrót, a citrom héját, és a mazsolát. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.

Az öntethez keverjük össze a tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Akkor jó, ha már habos.

Töltsük meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd vágjuk ketté és sorakoztassuk vajjal kikent hőálló tálba. Ha mind a helyére került, csorgassuk a tetejükre az öntetet.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süssük arany barnára.

Bécsi túrós palacsinta Edit konyhájából 4.40/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére