Főoldal / Sertés ételek / Barbecue oldalas

Barbecue oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barbecue oldalas

Barbecue oldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 szem egész bors

A páchoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek.mustár
  • 2 ek. worcestershire szósz
  • 4 db paradicsom
  • 1 tk.balzsamecet
  • 2 ek.ketchup
  • chili por
  • cayenne bors
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A húst a hagymákkal, sóval, egész borssal feltesszük főni. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk.

A barbecue pác: Kevés olajon aranysárgára pirítjuk a cukrot. Rátesszük a hagymákat egy-két percig együtt pirítjuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és sűrűn kevergetve egy órát kis lángon főzzük.

Ha a hús megpuhult, kivesszük, lecsepegtetjük. Bekenjük a páccal és hűtőbe tesszük egy órára.

A húst nyáron grillre, télen a sütőben rácsra tesszük, aláteszünk egy tepsit kevés vízzel / hogy a lecsepegő zsír vagy pác ne égjen meg / és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére