Főoldal / Desszertek / Barackos linzerszelet

Barackos linzerszelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barackos linzerszelet

Barackos linzerszelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg tk. tönkölyliszt
  • 15 dkg zabliszt
  • 25 dkg kókuszzsír vagy margarin
  • 1 sütőpor
  • 2 tk. citromlé
  • 4 tojás sárgája
  • 20 db Süssina tabletta összetörve
  • pici só

A töltelékhez:

  • 2 cs főzős vanília pudingpor
  • 6 dl tej
  • 12 db Süssina tabletta 
  • 375g-s 12% tejföl
  • 40 dkg barack apróra darabolva
  • 4 tojás fehérje
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szárazanyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a kemény zsiradékot (gyorsan dolgozzunk, mert a linzertésztában nem olvadhat el a zsiradék). A tojássárgával és a citromlével összegyúrtjuk a tésztát. Kétfelé vesszük és 30 percre hűtőbe tesszük.

A pudingot a tejben az édesítővel megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A kihűtött pudingba belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a barackot, majd lágyan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A z egyik tésztacipót lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 23 x35 cm körüli tepsibe simítjuk.
Ráöntjük a tölteléket, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

Lekenjük egy kis tejföllel, de lehet tojással is.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Teljesen kihűlt állapotában tepsistől a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Kellemes – ízletes sütemény,  édesítővel készítve cukorbetegek is fogyaszthatják .

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére