Főoldal / Egytálételek / Balatoni paprikás krumpli

Balatoni paprikás krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Balatoni paprikás krumpli

Balatoni paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 4-5 db paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 3 db paprika
  • 20 dkg házi füstölt kolbász
  • 30 dkg házi füstölt szalonna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kakastaréjra vágott szalonna szeleteket kisütjük. Kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírhoz hozzátesszük a felkarikázott kolbászt a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a darabolt sárgarépát, meghintjük sóval borssal összekeverjük. Kis pirítás után meghintjük az őrölt pirospaprikával és 1 perc keverve történő sütés után hozzáadjuk a nagyobb darabokra kockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje.

Sózzuk és fedő alatt 10 percig főzzük, majd a fedőt levéve elforraljuk a levét.
Tálaláskor friss kenyérrel és a kakastaréj szalonnával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Balatoni paprikás krumpli 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére