Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi sertéstokány

Bakonyi sertéstokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi sertéstokány

Bakonyi sertéstokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb vagy lapocka
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finom liszt
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére