Főoldal / Desszertek / Baileys szelet

Baileys szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baileys szelet

Baileys szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 deka liszt
  • 10 deka darált dió
  • 20 deka porcukor
  • 1 deci kávé

A krémhez:

  • 3 deci tejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 deka mogyorós cappuccino
  • rum ízlés szerint
  • 1,5 deci tejföl
  • 5-6 deka porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem, egyenként hozzáadom a tojások sárgáját folytonos keverés közben.
Majd a többi hozzávalót is belekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.
(A tepsi mérete 24x-22cm-es)

Amikor kihűlt a tészta a következő krémet teszem rá:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral felverem.
Majd hozzákeverem a rumot, a cappuccinóport és a tejfölt.

A tésztára rákenem a krémet, és a tetejét tejszínrózsákkal díszítem.

Én csokival valamint citromfűvel díszítettem, de tetszés szerint díszíthető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére