Főoldal / Kelt tészták / Baconos-lilahagymás csónakok

Baconos-lilahagymás csónakok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconos-lilahagymás csónakok

Baconos-lilahagymás csónakok

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1 tojás
  • 6 ek. langyos víz
  • 2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 tk. só

A tetejére:

  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • 4 szelet bacon
  • 1 nagy lilahagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán 4 részre osztjuk.
Mind a 4 tésztacipót hosszúkásra nyújtjuk, majd a szélét körben felhajtva csónak alakúra formázzuk. A sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

A tejfölt kikeverjük a tojással, majd sóval, borssal ízesítjük, és a tészták közepére simítjuk.
A tetejét megpakoljuk a szeletelt baconnel, és a felszeletelt lilahagymával.

Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt megsütjük.

Egyszerű és finom reggeli vagy vacsora.

Baconos-lilahagymás csónakok 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére